Tekstil sektörünün ürünlerini modern ve dekoratif şekillerle zenginleştirmek, marka farkındalığı yada sosyal sorumluluk oluşturmak amaçlı kumaşlarına uyguladığı baskı türüne Transfer baskı denilmektedir. Materyaller üzerine, ısı ve basınç yoluyla özel kağıtlardaki model ve renklerin preslenmesi sonucu tatbik edilmektedir. Genel olarak polyester kumaşlara uygulansa da son dönemlerde pamuklu, sentetik ve doğal elyaf türlerinde de uygulanmaya başlanmıştır.

 Bilinen en eski yöntem olmasına karşın hala revaçta olan bu sistem, üç ayrı metotla basım yapmaktadır. Polyester kaplama olan kumaşın üzerine, uygulanacak motifin sıcak pres ve basınç verilmesiyle buharlaşan süblime boyar maddenin, kumaşa işlenmesi ile oluşturulan Sublime transfer baskı en çok rağbet gören teknikler arasındadır . Bunun dışında; trigomi baskıları gibi canlı ve net detayları olan modellerin, kumaş üzerine su bazlı boyalarla yine ısı ve basınç vererek tatbik edilen Ofset transfer baskı da tişört ve kurumsal firma formalarında görülen baskı türlerindendir. Bir başka alternatif olan Serigrafi transfer baskı ise;  özel kağıda uygulanan üç renkli detayın, yine basınç ve ısı yoluyla ürüne preslenmesi ile uygulanmaktadır. Modellerin ve renklerin en canlı vurgulanabildiği tek tekniktir.

Transfer baskı fiyatları ürünlerin adet sayısına, kullanılacak teknik ve boyar maddelerine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Baskı tipi pratik olmasından ötürü hem zamandan hem de bütçeden tasarruf sağlayacak çözümler sunan bu baskı türü, bütün tekstil ürünlerinde kullanılabilir olmasından dolayı da avantaj sağlamaktadır.